Trafikskola Solna

Råsunda Trafikskola är en trafikskola i Solna som erbjuder körlektioner och teori i form av intensivkurser och övningspaket. Självklart har vi även handledarkurser, riskettan (teorikurs) och risktvåan (halkbana).

Vi skapar individuella utbildningsplaner för alla elever och hjälper dig på vägen till körkort. Kontakta oss eller boka ett paket för övningskörning på hemsidan. 

Övningskör på körskola i Solna

Råsunda Trafikskola finns i Solna, nära tunnelbana, pendeltåg och bussar – det gör att du smidigt kan ta dig till vår körskola. Vi kan också lätt ta oss ut till lite mindre trafikerade vägar som passar att övningsköra på, oavsett om du är nybörjare eller har kommit en bit i din övningskörning. Vi övningskör även vid Trafikverket i Järfälla och Sollentuna, som bara ligger 10 minuters bilfärd från vår trafikskola i Solna. 

Trafikskolans vision

Vi vill vara med och påverka framtidens trafikmiljö och göra så att morgondagens bilförare är ansvarsfulla och trafiksäkra bakom ratten, som vår del i nollvisionen. Därför ställer vi höga krav på våra trafiklärare och handledares kompetens och resultat. 

Våra körkortsutbildningar följer dessutom S.M.A.R.T.a mål som står för Specifika mål, Mätbara mål, Acceptans av mål, Realistiska mål och Tidsbundet mål. Modellen S.M.A.R.T.a mål har tagits fram för att målen ska vara tydliga, lätta att förstå och möjliga att nå. När du bokar ett av våra paket för att lära dig köra bil, går vi alltid igenom vad just du behöver och sätter upp en individuell utbildningsplan för att du ska ta dig i mål och ha ditt körkort i handen på ett så snabbt, säkert och smidigt sätt som möjligt.

Våra paket för övningskörning

Vi erbjuder intensivpaket och övningspaket på vår trafikskola i Solna. Du väljer det som passar dig bäst. Du väljer också om du vill övningsköra med en bil med manuell eller automatisk växellåda (automat).

Många tycker att en intensivkurs är det snabbaste och effektivaste sättet att ta körkortet på. Intensivkursen innebär att du under en begränsad tid får många körlektioner med en av våra trafiklärare. Det gör att du sparar både tid och pengar. Våra olika intensivpaket innehåller olika antal körlektioner, i övrigt liknar de varandra. Intensivpaketen inkluderar:

  • – 10, 15 eller 20 körlektioner
  • – Riskettan
  • – Risktvåan
  • – Teorifrågor och teoribok online

Övningspaketen vi har på trafikskolan i Solna är rena övningskörningspaket med olika antal körlektioner. Du kan välja mellan 5, 10, 15 eller 20 körlektioner. Du kan sedan studera teorin på egen hand eller lägga till en teorikurs, få tillgång till läromedel för teorin online, kursen riskettan och den praktiska risktvåan som innebär halkbanan.

Vi håller även i handledarkurser och teorikurser. Teorikurserna består av sex tillfällen på 120 minuter vardera och passar dig som har lättare att lära dig i diskussioner och genom att kunna ställa frågor.  

Körskolan hjälper dig boka uppkörningen

Det är inte alltid så lätt att hitta en uppkörningstid eftersom uppkörningstiderna snabbt går åt och det skapar långa väntetider. Som körskola kan vi hjälpa dig att hitta en uppkärningstid lite snabbare än om du bokar på egen hand. Bokar du halkbana och uppkörning via oss krävs det dock att du genomför en testlektion med oss först för att vi ska kunna säkerställa att du är redo att ta dig an risktvåan eller uppkörningen. 

Övningsfordon hos trafikskolan i Solna

Övningsfordona vi använder i Solna är av varianten VW T-roc R-line, alltså en SUV från Volkswagen med alternativen manuell eller automatisk växellåda. Bilarna klarar skiftningarna mellan årstiderna bra, hanterar olika typer av underlag och vägar. Det är med andra ord en passande bil att övningsköra med. 

Frågor eller funderingar?

Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vår reception är bemannad hela dagen. Du kan också ringa för rådgivning kring vad som passar dig bäst och vilket paket du bör välja. 

Varmt välkommen till Råsunda Trafikskola!

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA OSS

Som elev hos oss kommer du nära kollektivtrafiken med gångavstånd, med mycket bra kommunikationer in till Stockholms centrala delar.

Öppettider

Måndag 10:00 – 17:00

Tisdag 10:00 – 17:00

Onsdag 10:00 – 17:00

Torsdag 10:00 – 17:00

Fredag 10:00 – 17:00

Körlektionstider

Måndag 07:00 – 18:00

Tisdag 07:00 – 18:00

Onsdag 07:00 – 18:00

Torsdag 07:00 – 18:00

Fredag 07:00 – 18:00

Övningsfordon

VW T-roc R-line

Automat växellåda

VW T-roc R-line

Manuell växellåda

Ledningssystem för utbildning

Krav och vägledning SS-ISO

Datasäkerhet

Socialt ansvar

Processinriktad förbättring

Evidensbaserade beslut

Visionärt ledarskap

Råsundavägen 176, 169 36 Solna